06-02-05

Exto.be

Onlangs kreeg ik een mailtje van Johan Nieuwborg die me z’n website voorstelde. Zo ontdekte ik Exto,  een e-gallery waar je als kunstenaar zelf eenvoudig een website kan maken zonder kosten of commisie.

 

Omdat ik het wel een tof initiatief vindt heb ik hier wat info gepasted. Wie nog meer wil weten kan terecht op de Exto-site

 

Wie en waarom...

Exto is een project van Stichting Exto, een non-profit 'algemeen nut beogende instelling' (zie ook de statuten van Stichting Exto). Het is gebouwd en wordt onderhouden door Erwin Berkouwer en Björn Hijmans. Exto is voor ons hartstikke leuk maar geen manier om geld mee te verdienen. Het moet voor ons een geinig hobbyproject zonder verplichtingen zijn en blijven. Ons geld verdienen we elders en hoeft niet uit de site te komen. Wij denken dat volgens de internetfilosofie exto toch niet te commercialiseren is en we vinden dat dat niet het doel mag zijn. Doel is het leveren van een dienst waarmee kunstenaars hun eigen site kunnen bouwen. Reacties zijn welkom! Je kunt reageren naar support@exto.nl.

Wat...

Er zijn al veel websites voor kunstenaars en liefhebbers op internet. Exto is een tikje apart: snel, makkelijk, met focus op waar het om gaat: kunst. Zonder reclame, zonder commercie en dus puur kunst. Kijk ook eens op de pagina iets voor jou? voor meer informatie

Exto voldoet aan de internet eisen dat het lekker kort is, eenvoudig te onthouden, makkelijk uit te spreken in een aantal talen en makkelijk te spellen is. Het is overigens een Latijns woord dat (zie ook ex-sto) het volgende betekent:

Boven iets uitstaan, uitsteken

Duidelijk te voorschijn komen, in het oog vallen, uitkomen, blijken

Nog voorhanden zijn, nog bestaan

Waar...

In Nederland, al zijn kunstenaars uit het buitenland ook meer dan welkom. Je moet alleen wel nederlands kunnen begrijpen want de beheer-pagina's zijn alleen in die taal. exto is te zien op een paar plekken: www.exto.nl voor Nederland, www.exto.be voor België, www.exto.org als internationale non-profit site en op www.exto.info als engels informatief.

20:44 Gepost door Sara | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Je bent een schatje! Nog veel plezier met je Blog!

Groeten
johan

Gepost door: Johan Nieuwborg | 06-02-05

De commentaren zijn gesloten.