24-04-05

Help!!

Wie kan me helpen???

Ik ben op zoek naar literatuur i.v.m. de gevolgen van het tentoonstellen voor een kunstenaar, zaken zoals succes, bekendheid, invloed op het latere werk, enz….
In de kunstpsychologie vind ik vanalles rond de gevolgen voor de bezoeker maar niet voor de kunstenaar. 

 
illustratie: Skala van Renee Geeroms (winnaar van de 2e prijs op de Art Exhibition op de Special Olympics in 2003)

21:07 Gepost door Sara | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-04-05

Te Gek!?

Vandaag een interessante affiche gezien van een bijzonder project nl. Te Gek!?
 
Na effe klikken kwam ik via de AB-site op volgende aankondiging:
"Zondag 24/04/2005 vanaf 16h - Te Gek!? was al een bijzondere cd. Nu ook 'live' zalvend en inslaand, en wel met DE LAATSTE SHOW BAND (in dit geval verwachten we niemand minder dan Patrick R, Paul P, Axl P, Chris P, Joost VDB) plus EVA DE ROOVERE & GERRY DE MOL, GERT BETTENS, ROLAND & PJDS, ESSENSE, LANDER, KRIS DE BRUYNE, MINTZKOV LUNA, JAN DE WILDE & JAN DE SMET, GUY SWINNEN & KATHLEEN VANDENHOUDT, DIRK VAN ESBROECK & WIGBERT, MARC DE BEL & DE KRIEGELS... Niet noodzakelijk in die volgorde en niet iedereen die meedoet aan het mooie album kan er dus bij zijn, jammer genoeg. Maar daartegenover staat dan weer de aanwezigheid van 'meter' KRISTIEN HEMMERECHTS plus De Laatste Show Band kennende zitten er allicht nog aardige verrassingen verstopt in het programma. Ha aha ha!?”

23:47 Gepost door Sara | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-05

Mailtjes

De laatste weken ben ik druk bezig geweest met het theoretische deel van m'n thesis. Binnenkort zal ik dit hier ook beschikbaar maken (nadat de assistente het bekeken heeft), maar ondertussen wil ik jullie op de hoogte houden van enkele mailtjes die ik gekregen heb.

Chana maakt haar afstudeeronderzoek over het effect dat een blog kan hebben op studenten die op het puntje staan van af te studeren.

Verder bracht Liesbeth van Garant me op de hoogte van het feit dat 2 weken geleden het boek 'Inside or Outside the Outsider Art'van Jean-Pierre Van De Vijver uit kwam.

Het boek is een bewerking van Van De Vijver zijn doctoraalscriptie waarin hij heeft zich gebaseerd op Sylvain Cosijns (op dit moment te zien in Bozar – 'Zonderlinge denkbeelden')

LaSonorisa herinnerde me het bestaan van de 'Verening personen met een handicap'.Het VFG organiseert jaarlijks een aantal workshops i.h.k.v. Haar crea-activiteiten en heeft ook een arthotheek.Daarnaast hebben ze ook een project "Kunst en Handicap" dat allerlei initieatieven onderneemt om kunst en kunstparticipatie toegankelijker te maken voor personen met een handicap. (de links zijn hiernaast ondertussen aangepast)

Als laatste kreeg ik een uitnodiging voor de tentoonstelling van Creahm Bruxelles (zie illustratie). Creahm stelt van 13 april 2005 tot 30 mei 2005 tenoon in de Silex wijnbar in de Steenstraat 53 te 1000 Brussel. Van maandag tot zaterdag van 17h tot 01h en op zondag van 14h tot 22h kan je er het werk van Nouzha Serroukh, Isabelle Denaeyer en Pascal Duquenne bekijken.

Op dinsdag 12 april is er van 18h een vernissage in het bijzijn van de artiesten. Ik ga er alvast heen!!

Om af te sluiten heb ik nog een aanrader: De art exhibition op Special Olympics in Luik van 4 mei 2005 t.e.m. 7 mei 2005.

Zelf kondigen ze hun tentoonstelling als volgt aan: “ Sinds 1991 trekt onze tentoonstelling, die zowel qua inhoud als ruimte net iets anders is, een steeds groter publiek. Een schets, een ontwerp, een hoofdlijn, een beeld, een patroontje, een gevoel... Deze artistieke reis leidt u doorheen kunstwerken waarvan het ene nog verbazingwekkender is dan het andere. Op deze tentoonstelling krijgen een zestigtal artiesten elk jaar de kans om hun zin voor kleur, voor materie, het gewaagde van bepaalde vormen te bespreken. Ontelbare interpretaties van de ruimte… Evenveel elementen van de plastische taal die ons aanspreken...”

18:32 Gepost door Sara | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tentoonstelling, outsiderkunst |  Facebook |