23-08-06

Kunsthuis Yellow Art

Het Kunsthuis Yellow Art richt zich tot mensen met een psychische stoornis die artistiek begaafd zijn en die deze kwaliteit verder willen ontwikkelen. Door te vertrekken vanuit hun artistieke aanleg en interesse, wordt het “psychische tekort” overstegen en wordt ruimte geschapen voor een vernieuwd zelfvertrouwen.

Bestaande artistieke opleidingen (vb. academies) veronderstellen een grote zelfstandigheid. Vele psychisch kwetsbare mensen hebben extra (al dan niet tijdelijk) ondersteuning nodig in de vorm van directere aansturing in hun artistiek bezig zijn, bij het leggen van sociale contacten e.d.

Yellow Art faciliteert de reïntegratie/acceptatie in de maatschappij door met het artistieke werk naarbuiten te komen; door het organiseren van samenwerking met kunstenaars; door de cliënten samen te brengen in een groep gelijkgestemden, door met hen samen tentoonstellingen te bezoeken,door samenwerking met andere organisaties e.d.

Deelname aan de activiteiten kan zowel tijdens als buiten de hospitalisatie. Mensen die thuis wonen en niet in een nazorgprogramma opgenomen zijn, betalen een bescheiden bijdrage. Het huidige aanbod bestaat uit beeldende kunst: vrij atelier, lessen in schilderen, tekenen en keramiek.

Kunsthuis Yellow Art, Pas 204, 2440 Geel. Contact via mail info@yellowart.be en www.yellowart.be of Ria Govaerts (coördinator) tel 014/57.93.08 - mail: ria.govaerts@opzgeel.be en Greet Moons (Verantwoordelijke atelierbegeleiding) tel 014/57. 93.86- mail: greet.moons@opzgeel.be

19:51 Gepost door Sara in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: inclusie, outsiderkunst, kunstwerkplaats |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.